Risicovoet

Een risicovoet is een voet met een verhoogd risico op complicaties ten gevolge van een ziekte, diabetes mellitus, reuma, spasticiteit, kanker of andere oorzaken zoals ouderdom of verwaarlozing.

Voor de behandeling van een risicovoet is een verwijzing naar de pedicure (medisch, DV/ RV) gewenst.

De voetbehandeling van een persoon met een risicovoet heeft dan ook tot doel om de zorg hieromtrend te optimaliseren en zo complicaties te voorkomen of te vertragen en eventuele klachten te verminderen.

Een vrouw met bril

Wat is Diabetes Mellitus

Diabetes Mellitus, suikerziekte, is een van de meest voorkomende chronische ziekten. De lichamelijke gevolgen zijn vaak groot. Problemen openbaren zich vaak als eerste aan de voeten, het belang van goede verzorging en controle door een medisch pedicure is niet te onderschatten.

Lees meer op de site van het diabetes fonds door op de knop te klikken.

Bomen begroeid met mos

Wat is Reuma

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen aan je 'bewegingsapparaat' zoals gewrichten. spieren, pezen en botten, die niet door een ongeval zijn veroorzaakt. Bij sommige reumatische aandoeningen zijn ook de organen betrokken.

Lees meer op de site van reuma Nederland door op de knop te klikken.

Diabetes? Doe er iets aan!

Je leefstijl als medicijn

Diabetes type 2 neemt schrikbarend toe. Waar de oorspronkelijke natuurlijke omgeving het preventieve medicijn was tegen diabetes type 2, is de huidige maatschappij en leefstijl juist de veroorzaker van diabetes type 2.

De moderne maatschappij rolt een rode loper uit naar diabetes type 2. Het lichaam heeft geen antwoord op een ongezonde leefstijl met kunstmatige voeding, inactiviteit en chronische stress.

Iedere dag krijgen 169 mensen de diagnose diabetes mellitus type 2. Dat zijn 61.700 diabetespatiënten per jaar. Totaal hebben één miljoen mensen diabetes type 2 in Nederland.

Vroeger werd diabetes type 2 ‘oudersdomssuiker’ genoemd. Nu komt diabetes type 2 al bij dertigers voor. Het onderliggende probleem is insulineongevoeligheid. Diabetes type 2 is dan misschien het eindpunt, maar miljoenen mensen hebben door de westerse leefstijl een verstoorde insulinegevoeligheid, wat de kans op westerse welvaartsziekten enorm verhoogt.

Dus herstel én voorkom diabetes type 2 met leefstijl als medicijn! Essentieel voor de moderne mens. Dit is het eerste online programma dat zich op een verstoord werkingsmechanisme (insulineongevoeligheid) richt. Insulineongevoeligheid leidt tot westerse welvaartsziekten. Uiteindelijk zijn dit ziekten die door een ongezonde leefstijl worden veroorzaakt. Dit programma gebruikt een gezonde leefstijl daarom terecht als medicijn.